POE Ethernet Nedir?

POE Ethernet Nedir

POE, en temel anlamı ile bir sistemin çalışması için gereken enerjinin Ethernet portundaki pinler kullanılarak bağlantı kablosu yoluyla sağlanmasıdır. POE sistemi sayesinde iletim için ekstra bir kablo ya da başka bir desteğe ihtiyaç duyulmadan kullanım sağlanabilir. Genel olarak POE günlük hayatta kullanılan pek çok üründe standart olarak yer alır. Buna göre, kablosuz modüller, IP kameralar, dönüştürücüler ve benzeri sistemlerde POE‘yi yaygın bir şekilde görebilirsiniz.

POE sayesinde ethernet protokolü üzerinden elektrik sağlanabilir. Birçok cihazda güç kablosu gerekmeden POE kullanımı sağlanabilir. Kullanım amacına bağlı olarak POE destekli cihazlara cat5 ve cat6 kablo desteği ile güç beslemesi yapmak mümkündür.

POE, elektriksel gücün kaynak cihazın ethernet kablosuna aktarılması prensibine göre çalışır. Daha sonra bu elektriksel güç hedef cihazın aynı ethernet kablosu üstünden alınması şeklinde çalışmasını sürdürür.

Kaynak ve hedef cihazların arasındaki elektrik iletimi çoğunlukla harici adaptörler sayesinde gerçekleşir. Bunun yanı sıra, adaptörlerin cihazlarda tümleşik şekilde bulunduğu sistem seçenekleri de vardır.

POE Ethernet Avantajları Nelerdir?

POE anahtarlayıcı ile hedef cihaz arasında tek bir kablo kullanarak veri aktarımı yapılmasına imkân tanır.

Bu sistemi kullanarak alan tasarrufu yapabilirsiniz. Ayrıca, oldukça basit kuruluma sahip olduğu için POE’yi pratik bir şekilde kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Elektriksel güç kaynağının uzaklık derecesi ve ölçüsü gibi faktörler cihaz konumlanmasını etkilemez.

Kullanım sağladığınız hedef cihazları LAN kablosunun olduğu herhangi bir yere taşıyabilirsiniz.

Bazı durumlarda şebeke yetmezliği gibi sorunlar söz konusu olabilir. Böyle anlarda dahi POE sistemindeki elektriksel güç varlığını korur.

Şebeke voltajı içermediği için oldukça güvenli bir sisteme sahiptir.

POE sisteminde yer alan hedef cihazlar uzaktan kapama ve açma desteğine sahiptir.

POE Ethernet Kullanım Alanları

Günlük hayatın birçok noktasında karşınıza çıkan POE teknolojisi her geçen etkisini artırmaktadır. Özellikle günlük kullanımda geniş yer kaplayan pek çok cihazda POE teknolojisi kullanılmaktadır.

POE, çoğunlukla VOIP telefonlarda ve kablosuz erişim konularında sıklıklar kullanılır. Genel olarak POE teknolojisinin yer aldığı cihaz donanımları aşağıda görebilirsiniz.

Dijital saatler,

Ağ elektrogitarları,

VoIP telefonları,

Webcamler,

Kablosuz erişim noktaları

Bina içi erişim sistemleri,

Dahili telefon sistemi,

Ethernet hubları,

Güvenlik kameraları.

https://www.longlinenetwork.com/

Menü