Neden Fiber Optik Teknolojiler Kullanılıyor?

Neden Fiber Optik Teknolojiler Kullanılıyor

Fiber optik kablolar en temel anlamı ile ışık sinyalini kullanarak veri aktarımı yapan farklı bir tür olarak bilinir. Bu kablolardan klasik bir elektrik kablosuna benzese de ışığı taşımak için kullanılan özel bir türü ifade eder. Fiber optik sisteme ait kablolar tek tek plastik ve dayanıklı maddelerle kaplanır. Fiber optik kablolar hem bina içi hem de bina dışına uygun farklı seçenekleri bir arada sunar.

Günümüzde fiber optik kabloların bilinirliğinin artması ile birlikte kullanımında da artış gözlemlenir. Kolay bir şekilde kullanım ve kurulum özelliği sunan fiber optik birçok nedenden dolayı tercih edilebilirliğini artırır. Başta ses, video ve veri iletmeyi kolaylaştıran fiber optik kablolarla bu işlemleri kolayca halledebilirsiniz. Günümüzde fiber optik kablolar farklı şekilde karşınıza çıkar. Bunlar, genelde çok modlu ve tek modlu hali ile veri aktarım hızını doğrudan etkilerler.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok kullanıcı daha hızlı ve etkin iletişimi ön planda tutmaya başladı. Fiber optik desteği sayesinde veri aktarımını daha hızlı hale getirebilirsiniz. Fiber optik kablolar sinyali ışığa çevirme özelliği ile birçok alanda etkin sonuçlar elde etmenizi sağlar. Geçmişte maliyetli olan bu kablo türü, günümüzde hızı ve kalitesi ile yaygın olarak kullanılanların başında gelir.

Fiber Optik Kablolar Nerelerde Kullanılır?

Fiber optik kablolar birçok ürüne kolayca bağlanabilir ya da yama yolu ile eklenebilir. Kolay bir şekilde aktif hale getirilen bu kablo türü pek çok alanda yaygın olarak kullanılır. Bir ağa ya da cihaza fiziksel olarak bağlanabilmesi için herhangi bir haberleşme teçhizatı üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Farklı ve çoklu yapısı ile dikkat çeken fiber optik kabloların diğer kullanım alanları şöyle sıralanabilir:

  • Veri iletiminde,
  • LAN & WAN ve multimedya uygulamalarında,
  • Santraller arası bağlantılarda,
  • Aktif ağ cihazlarının yüksek hızlarda birbirine bağlanmasında ve uzak mesafelerdeki cihazların birbirine bağlanmasında,
  • Reklam panolarında,
  • Tıp alanında kullanılan aygıt ve cihazlarda,
  • Nükleer enerji santrallerinin ve radyo aktif ışınların iletişimi bozduğu birçok alanda,
  • Kapalı devre televizyon sistemlerinde,

Elektriksel olarak gürültünün çok yoğun olduğu düşük hızlı uygulamalarda

https://www.longlinenetwork.com/

Menü